Nak masak apa untuk tengah hari nanti ye. Ibu-ibu dah ada idea belum. cuba tengok di dalam peti sejuk ada bahan masak apa? Kalau kering idea nak masak apa hari ini, jom cuba resipi Ayam Perap Mayo ni.
Caranya mudah dan bahan pun tak banyak guna. Resipi asal dikongsikan oleh Ezani Hana Syafniza. Selamat mencuba!
AYAM PERAP MAYO
Bahan:
- Ayam ikut suka berapa banyak
- Halia
- Bawang Putih
- Mayonis
- Sos Tiram
- Kicap (saya pakai kicap manis)
- Honey
- Serbuk Cukup Rasa @ Kiub Ayam
Cara:
1. Tumbuk Halia & Bawang Putih
2. Campur semua dan gaul sebati. Adjust lah rasa nak manis ke or lemak. Nak manis berlemak..lebihkan honey & mayonis
3. Perap lah 5 jam keatas
4. Boleh digoreng & di bakaooorrr
Selamat mencuba!
Boleh dijadikan sbg Nasi Ayam pom sedap.
#SHARE je saya izinkan
Sumber: FB Ezani Hana Syafniza via https://www.keluarga.my
from Sehinggit Media News https://ift.tt/3io1MXW
via IFTTT